Etectum – kakovostna izolacija strehe za prijetno bivalno klimo

Izolacija strehe je ključni element vsake strehe, saj ščiti pred poletno vročino in zadržuje toploto zimskega ogrevanja. Zato je potrebno biti pri njeni izbiri previden, predvsem pa je na tem področju potrebno imeti veliko znanja in izkušenj.

Tega se dobro zavedamo tudi v podjetju Etectum, zato vam nudimo:

 

 • različne vrste izolacije streh glede na tip strehe,

 • ogled objekta pred vgradnjo izolacije,

 • kakovostna vgradnja izolacije strehe.

Hidroizolacija ravnih streh

Termo izolacija strehe

 

Ne veste, kakšno izolacijo strehe izbrati? Pokličite nas na 041 747 779 in svetovali vam bomo, kakšno vrsto izolacije potrebuje vaša streha.

Zakaj je izolacija strehe pomembna?

Kakovostna izolacija strehe predstavlja poleg izolacije fasade pomemben del toplotnega ovoja vsakega objekta. To je še zlasti pomembno v situacijah, ko nameravamo prostor pod streho nameniti bivanju – takrat je posebno pozornost potrebno nameniti pravilni izolaciji strehe.

Izolacija strehe bo učinkovita takrat, ko bo dovolj debela in pravilno položena. Če je izolacije premalo, se to pozna na hitrem pregrevanju prostorov poleti, pozimi pa se prostori hitreje ohladijo. Še slabše pa je, če je izolacija strehe neustrezno vgrajena – takrat so posledice vidne v zamakanju v primeru dežja ali nabiranju plesni.

Danes obstaja veliko različnih vrst materialov, ki se uporabljajo za izolacij strehe, in izberemo lahko katerega koli od njih. Koliko centimetrov toplotne izolacije je dovolj za prijetno bivanje, je težko posploševati. To pa zato, ker je poleg debeline pomembna tudi zrakotesnost prostora in izdelava vseh toplotnih mostov. Prav tako pa je potrebno upoštevati debelino in izvedbo izolacije fasade.

Zato je izolacija strehe vsekakor opravilo, ki ga je pametno prepustiti ekipi izkušenih in strokovno podkovanih delavcev. Ti bodo najbolje vedeli, kaj in kako uporabiti, da bo vaša streha lahko brezhibno opravljala svojo funkcijo.

Etectum najbolje poskrbi za toplotno izolacijo vaše strehe

Ali veste, da v Sloveniji nima ustrezno urejene in izolirane strehe kar 70 % vseh stavb?

To pomeni, da kar 70 % ljudi plačuje za ogrevanje bistveno več, kot pa bi sicer v primeru ustrezno izolirane strehe. Zato si v podjetju Etectum prizadevamo, da vam nudimo kakovostno toplotno izolacijo, ne glede na vrsto ali tip strehe.

 • Glede na vrsto, tip strehe in vaše želje ter potrebe izberemo ustrezen material izolacije.

  Naša profesionalna ekipa z večletnimi izkušnjami najbolje ve, kakšna izolacija se najbolje obnese v določenih pogojih. Zato jim lahko popolnoma zaupate, da bodo za vašo streho poiskali najboljšo rešitev.

 • Naše delo vedno skrbno načrtujemo, kljub temu, da je z leti postalo že popolnoma utečeno.

  Pri izvedbi del običajno ne prihaja do nobenih zamud, ker je delo med tesarji, krovci in kleparji izjemno usklajeno, zato posamezne faze postavitve strehe, vključno z vgradnjo izolacije strehe, potekajo nemoteno.

 • Dobro se zavedamo, da toplotna izolacija strehe ni enostaven postopek in ga je potrebno izpeljati natančno.

  Dodatno pa ga oteži dejstvo, da morajo dela potekati tudi v dogovoru s krovci in tesarji, saj bo le tako streha nad vašo glavo brezhibno delovala kot celota. Podjetje Etectum vam ponuja vse storitve za postavitev strehe na enem mestu. Zato je kakršnakoli skrb odveč. Z našimi izkušnjami in znanjem najbolje poskrbimo za vašo streho nad glavo!

 • Naša ekipa krovcev, tesarjev in kleparjev je vedno na tekočem z vsemi novostmi, kar se tiče materialov in vgradnje izolacije strehe.

  Zato ste lahko prepričani v to, da bomo za vas izbrali izključno najbolj kakovostne materiale.

Za vašo novo streho nad glavo ničesar ne prepuščajte naključju, ampak izberite Etectum – z nami si boste ustvarili prijetno bivalno okolje!

Scroll to Top